Francia Ceremóniamester

Magyarország első francia nyelvű ceremóniamestere, aki kifejezetten a francia-magyar, nemzetközi esküvők szakértője.

Magyarország első francia nyelvű ceremóniamestere, aki kifejezetten a francia-magyar, nemzetközi esküvők szakértője.

Mikor segíthetek Nektek?

  • ha egyikőtök francia nyelvű
  • ha a vendégeitek egy része francia nyelvű
  • ha külföldön éltek és magyarországi esküvőt terveztek
  • ha egyikőtök francia, a másik magyar anyanyelvű és Európa bármely pontján tervezitek esküvőtöket

Tedd felejthetetlenné esküvődet a francia ceremóniamester varázslatával!

Nemzetközi pároknál, ahol az ifjú pár egyike francia anyanyelvű, az általános ceremóniamesteri szerepkörön kívül is nagyon fontos szerepet tölt be a francia ceremóniamester.

Legyen minden vendéged egyformán részese esküvőtök felejthetetlen pillanatainak!

A nyelvi kapocs

A vendégek jelentős része is francia nyelvű ilyen esetben és kiemelten igaz az, hogy a közvetlen családtagok, szülők-nagyszülők más idegen nyelveket, például angolt is nagyon korlátozottan beszélnek, általában nincsen egy közös nyelv. Sokszor felmerül a lehetősége, hogy egy angolul beszélő ceremóniamester megoldást jelent a többnyelvűség problémájára, azonban tapasztalatunk szerint pont azok a közeli családtagok rekesztődnek ki így az eseményeken, akik a legkitüntetettebbek. Egy olyan ceremóniamester, aki minden formális és informális programelemet, eseményt több nyelven képes a vendégek elé tárni, kiváló nyelvi kapcsot jelent. Ezen kívül az esetleges beszédek, szertartások tolmácsolásában is segítséget tud nyújtani. Sőt, nagyon gyakran tolmácsolok kötetlen beszélgetést a családtagok között is.

Rita & Sebastien - French Wedding

A kulturális kapocs

Francia, belga, svájci, kanadai, tahiti, kameruni és még sorolhatnám azokat a francia ajkú nemzetiségeket, akiknek esküvőjén már bizonyítottuk, mennyire fontos kulturális kapocs a francia ceremóniamester személye. Már a tervezés során óriási jelentősége van, hogy egy olyan szakértő segítségével tervezzétek meg a programot, aki ismeri az egyes nemzetek számára fontos esküvői szokásokat és rendelkezik kipróbált megoldási javaslatokkal, hogyan lehet ezeket kompromisszumokkal megoldani.

A hosszú francia vin d’honneur, a pièce-montée, a magyarokénál később kezdődő és elnyújtott több fogásos francia vacsora, a jellegzetes fogások, a kiemelt fontosságú francia gasztronómiai elemek, a champagne-hoz és borokhoz kötődő apró, de fontos momentumok mind-mind olyan elemei egy francia-magyar esküvőnek, amelyek miatt kiemelten fontos, hogy ne csak nyelvileg, de kulturálisan is és az esküvői program minden elemében egyensúly teremtődjön a nemzetek között.

Használd fel 12 év francia-magyar esküvői tapasztalatát! Legyen tökéletes francia-magyar esküvőd!

Franciaországban és általában Nyugat-Európában nem divat a ceremóniamester intézménye, így a külföldi ügyfeleknek és pároknak sokszor magyarázatot igényel, miért is van szükség erre a szerepkörre. Gyakran előfordul, hogy a francia vőlegények, vagy az ő családjuk nem érti, miért van szükség ceremóniamesterre az esküvőn, a Nagy Napon azonban nem győznek hálálkodni az elvégzett munkámért.
Ha csak ceremóniamester szerepben bíztok meg esküvőtok koordinálásával, akkor is részletes forgatókönyvet dolgozok ki, különös tekintettel figyelembe véve a nemzetek szokásait, hagyományait. Ha azonban esküvőszervezőként is megbíztok, teljeskörűen tudlak képviselni benneteket!

Mennyibe fog ez kerülni Nekem?

A legjobb minőségre, és a tökéletes Nagy Napotok maradéktalan megvalósítására törekszünk. Nem tudjuk elfogadni a középszerű szolgáltatást. Rengeteg ceremóniamester, esküvőszervező és szertartásvezető fókuszál arra, hogy olcsó legyen és közben a minőség mélyen az elvárható szint alatt marad. Mi nem tartozunk közéjük. A Nagy Napod egyszeri és megismételhetetlen, ne bízd kezdőkre, akik pár éve bontogatják a szárnyaikat. Hidd el, egy profi, aki több mint egy évtizedes tapasztalattal és kapcsolatokkal rendelkezik, összehasonlíthatatlanul több bosszúságot, stresszt és – nagyon sok esetben, jó szervezéssel – sokkal több pénzt is spórol neked, mint az a néhány százalék plusz, amivel többe kerül a szolgáltatása. Ráadásul, ha csomagban gondolkozol és egy kézben bízol meg minket a ceremóniamesteri feladatokon kívül a szervezéssel és akár szertartásvezetéssel is, biztos lehetsz benne, hogy kedvezőbb árat érsz el, mintha egyenként választod meg ezeket a szolgáltatókat.

Mit kell tennem, hogy tovább lépjünk?

Töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat és egyeztessünk időpontot egy ingyenes konzultációra, melynek során minden kérdésetekre válaszolok.

Milyen nyelve(ke)n zajlik az esküvő?
Milyen szolgáltatások iránt érdeklődtök elsősorban?

Hívás

+36-70/331-44-70

E-mail

zsofi@frenchwedding.hu

Miben segíthetek még?

Esküvőszervezés

Esküvőszervezés

Egy esküvő megtervezése első alkalommal akkor is éppen elég összetett feladat, ha minden vendég egy országból, egy kultúrkörből érkezik, ugyanazt a nyelvet beszéli és jól ismerjük a helyi adottságokat, szolgáltatókat. Ha azonban nemzetközi esküvőt tervezel, amelyre a vendégsereg akár tíz-húsz különböző nemzetiségből érkezik, ha külföldön éltek és csak néhányszor tudtok személyesen is ideutazni a szervezés miatt, akkor számos – nem kis kihívást tartogató - kérdés nagyon jogosan vetődhet fel Bennetek...
Tovább

Ceremóniamester

Ceremóniamester

Mussó Zsófi ceremóniamester, esküvő menedzser, műsorvezető, #franciaceremóniamester, esküvőmoderátor. A kifinomult, letisztult, elegáns esküvők szakértője, a Te egyedi, megismételhetetlen esküvői pillanataid megteremtője. Magyarország első francia nyelvű ceremóniamestere és máig az egyetlen olyan esküvői szolgáltató, aki esküvőszervezőként és szertartásvezetőként is tökéletes rálátással bír esküvődre francia és angol nyelven is.
Tovább

Szertartásvezetés

Szertartásvezetés

Esküvői szertartás, amely valóban Rólatok szól! Különbözű nemzetiségű és anyanyelvű pár vagytok és az egyikőtök francia anyanyelvű? A vendégeitek, családotok egy része francia anyanyelvű? Nem szeretnétek, ha a vendégeitek, akár legfontosabb családtagjaitok jelentős része feszengve ülné végig az esküvői szertartásotokat, amelyből semmit nem ért? Nem szeretnétek, ha az esküvőtök egy magyar szertartás lenne, idegennyelvre tolmácsolva, amelyből bár szavak szintjén mindent értenek, de az egyik nemzetiség és annak szokásai hátrébb sorolódnak?
Tovább

Rólam

Mussó Zsófi vagyok, a French Wedding alapítója: francia nyelvű, nemzetközi esküvőkre specializálódott ceremóniamester, szertartásvezető, esküvőszervező. Feleség és két utánozhatatlan fiúgyermek édesanyja. Ezek a szerepeim tesznek hitelessé, amikor egy család születésének ünnepét képviselem.

Magyarország első francia nyelvű ceremóniamestereként mintegy 12 éve kezdtem munkásságomat a nemzetközi esküvők piacán, s azóta is az egyetlen francia nyelven dolgozó komplex esküvői szolgáltató vagyok, aki akár egy kézben képes tartani az esküvőszervező, ceremóniamester és szertartásvezető szerepköröket.
Budapesti székhelyemről Európa szerte vállalok megbízásokat.

french wedding logo
0
éves tapasztalat
0
boldog pár
1
12 féle nációból
1
országban lebonyolított esküvők
1
nemzetiségű különböző vendég

ORSI X FLO

Le Til Kúria

Dia X Mathieu - wedding highlights

Levendulás Rendezvényhelyszín (Inárcs)

ESZTER x ROMAIN - wedding film

Gödöllői Királyi Kastély

FAQ - Kérdések és válaszok

Gyakran Ismételt Kérdések

Bár a francia nyelvű és kultúrkörhöz kötődő esküvő a specialitásom, természetesen olyan esküvőket is vállalok, ahol más nemzetközi, vagy akár csak magyar vendégsereg gyűlik össze. Ilyen esetben általában azok a párok választanak engem, akiknek fontos a letisztult, kifinomult és elegáns stílus.

Természetesen részfeladatokkal is megbízhattok. Szertartásezetést önmagában csak főszezonon kívül, októbertől áprilisig szoktam vállalni, vagy last minute, a kimaradt dátumokra. Ceremóniamesteri feladattal azonban az év bármely szakában önállóan is megbízhattok és rajtatok áll, hogy a szervezésbe szeretnétek-e bevonni és ha igen, milyen mértékben.

Természetesen nagyon szívesen együttműködöm más kollégákkal is. Ha megtaláljuk a közös hangot, ez nem kizáró ok. Keressetek bátran!

Hivatalos házasságkötést csakis hivatali alkalmazásban álló anyakönyvvezető bonyolíthat Magyarországon, ezért én ebben nem tudok segíteni. Azonban az anyakönyvvezető által tartott polgári esküvői szertartást tolmácsolni tudom francia nyelvre.

Az egyházi szertartásokon, felekezettől függően, nem igazán szeretik a világi tolmács jelenlétét és nagyságrendekkel szebb is a szertartás, ha az azt celebráló lelkész/pap, két nyelven tudja tolmácsolni azt. Szerencsére a lelkészek/papok rugalmasan kiszállíthatnak különféle helyszínekre és sok felekezetnél rendelkezem nagyon jó kapcsolattal franciául beszélő celebránssal, szívesen segítek megtalálni a megfelelő személyt. Ha bármilyen oknál fogva nem találnánk jobb megoldást, akkor természetesen az is lehetséges, hogy tolmácsolom a ceremónia egyes részeit.

Természetesen igen. Minden formális és informális programelemet tolmácsolok. Sőt, azt kérem, hogy előre adjátok meg a kontaktomat a családtagoknak, tanúknak, barátoknak. Így ha bármilyen meglepetéssel készülnek, előre egyeztetni tudjuk azokat, be tudom kalkulálni a menetrendbe, számtokra azonban megmarad a meglepetés varázsa.

Először kérlek, töltsétek ki az ajánlatkérő űrlapot, hogy láthassam az igényeiteket. Mindenképpen szükséges lesz egy személyes (Budapesten) vagy online beszélgetésre, ahol komplexebb képet kaphatok rólatok. Ha ezután kölcsönösen az együttműködés mellett döntünk, akkor szerződéssel erősítjük meg a megállapodást. Ez tartalmazza a fizetési ütemezést is, mely a szolgáltatástípusoktól függ, de minden esetben tartalmaz egy 30-50% közötti értékű előleget, a utolsó részlet pedig az esküvő végén kerül rendezésre.

Igen, rendszeresen vállalok külföldi megbízásokat bármely szerepkörben. Dolgoztam már Franciaország számos pontján (Loire-menti kastély, Provence, Bretagne-ban az óceánparton) és egyéb országokban is (Svájcban, Németországban, Olaszországban). Ezen kívül bárhová szívesen utazom, ahol megálmodjátok Nagy Napotokat.

A legjobb minőségre, és a tökéletes Nagy Napotok maradéktalan megvalósítására törekszünk. Nem tudjuk elfogadni a középszerű szolgáltatást. Rengeteg ceremóniamester, esküvőszervező és szertartásvezető fókuszál arra, hogy olcsó legyen, amely borzalmas eredményeket szül. Mi nem tartozunk közéjük. A Nagy Napod egyszeri és megismételhetetlen, ne bízd kezdőkre, akik pár éve bontogatják a szárnyaikat. Hidd el, egy profi, aki több mint egy évtizedes tapasztalattal és kapcsolatokkal rendelkezik, összehasonlíthatatlanul több bosszúságot, stresszt és – nagyon sok esetben, jó szervezéssel – sokkal több pénzt is spórol neked, mint az a néhány százalék plusz, amivel többe kerül a szolgáltatása. Ha azonban csomagban gondolkozol és egy kézben bízol meg minket a ceremóniamesteri feladatokon kívül a szervezéssel és akár szertartásvezetéssel is, biztos lehetsz benne, hogy kedvezőbb árat érsz el, mintha egyenként választod meg ezeket a szolgáltatókat.

Feliratkozás!

Egyéb részletek