Szertartásvezetés

Francia, angol és magyar nyelven

Különböző nemzetiségű és anyanyelvű pár vagytok és az egyikőtök francia anyanyelvű?
A vendégeitek, családotok egy része francia anyanyelvű?
Nem szeretnétek, ha a vendégeitek, akár legfontosabb családtagjaitok jelentős része feszengve ülné végig az esküvői szertartásotokat, amelyből semmit nem ért?
Nem szeretnétek, ha az esküvőtök egy magyar szertartás lenne, idegennyelvre tolmácsolva, amelyből bár szavak szintjén mindent értenek, de az egyik nemzetiség és annak szokásai hátrébb sorolódnak?

Éppen ebben tudok Nektek segítséget nyújtani mint többnyelvű szertartásvezető.

Esküvői szertartás, amely valóban Rólatok szól!
Minden gondolatában, minden elemében a Ti érzéseiteket, egyéniségeteket, kapcsolatotokat tükrözi!

Legyen minden vendéged egyformán részese esküvőtök felejthetetlen pillanatainak!

Ha szeretnétek, hogy az esküvői szertartásotok a többnyelvűségetekre, több nemzetiségetekre építő komplex, egyedi ceremónia legyen, a legjobb helyen jártok!

Mi a NEM az általam vezetett szertartás?

Nem hivatalos polgári házasságkötés

...hiszen azt csak valamely önkormányzat alkalmazásában álló anyakönyvvezető tarthat, a körzetén belül eső, erre kijelölt helyszíneken.

Nem tartalmaz semmilyen kötelező elemet

....csakis azt, amit Ti magatokénak éreztek:
Ha nem szeretnél idézeteket, verseket, akkor nem lesz benne, ha viszont pont szeretnél egyet, ami közel áll hozzád, akkor azt mindenképp beépítjük - ha nem szeretsz nyilvánosan beszélni és nem akarsz fogadalmat mondani, akkor nem kell ezt tenned, számos más lehetőséget tudok ajánlani helyette

Nem ugyanannak a szövegnek a többnyelvű szinkronfordítása

Nagyon igyekszem úgy felépíteni a szertartást, hogy azokhoz, úgy és olyan ritmusban szóljak, ahogyan az a legnagyobb érzelmi pluszt adja mindenkinek. Semmiképp sem fogom mondatonként váltogatva több nyelven szinkrontolmácsolni magam. Sőt! Minden nyelvenk a maga súlyát adjuk meg: ez a szertartás NEM egy magyar esküvő franciára, vagy angolra fordítva. Lesznek elemei, amelyek egyik, lesznek, amelyek a másik nyelven hangzanak el előbb, attól függően kinek szólnak elsősorban.

Nem fogom elmondani, hogy a „szerelem hajó”

...viszont elmesélem a történetekből, terveitekből és érzéseitekből mindazt, amit publikusnak gondoltok.
Egyedi ceremóniák bármilyen helyszínen és időpontban, az anyakönyvvezető korlátai nélkül.

Mi történik, ha megbíztok a szertartásvezetői feladatokkal?

  1. Mindenképpen szükség lesz egy első személyes vagy online beszélgetésre, amelyben megismerhetlek Benneteket, Elmesélitek az esküvővel kapcsolatos vágyaitokat, elképzeléseiteket, esetleges félelmeiteket.

  2. Ezután küldök Nektek egy általános kérdőívet olyan kérdésekkel, amiket érdemes átgondolnotok közösen, illetve néhány ötletet, praktikus gondolatot is megosztok az elmúlt évtized tapasztalataiból. Így egyeztetjük a szertartás elemeit, fő részeit, fontos momentumait.

  3. Ezen a ponton kezdek jobban elmélyülni kapcsolatotokban, természetesen csak annyira, amennyire Ti szeretnétek. Mindketten kaptok tőlem egy kérdéssort és ha Benne vagytok a játékban, akkor ezt egymástól függetlenül, külön válaszoljátok meg és külditek el Nekem, így mindkettőtök nézőpontját látni fogom.

  4. Ha szükséges, még beszélgetünk, egyeztetünk, kölcsönösen kérdezünk egymástól, mire megszületik a szertartásszövegetek és a szertartás menetének teljes koncepciója.

  5. A Nagy Napon már jó időben jelen leszek, olyan megjelenésben, ahogyan Ti kéritek. Az öltözékem illeszkedik az esküvőtök stílusához, színvilágához.

  6. A szertartáshelyszín berendezését, kialakítását, a szükséges kellékek, eszközök bekészítését akkor is koordinálom, ha csak szertartásvezetőként számítottok rám.

Mit kell tennem, hogy tovább lépjünk?

Töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat és egyeztessünk időpontot egy ingyenes konzultációra, melynek során minden kérdésetekre válaszolok.

Milyen nyelve(ke)n zajlik az esküvő?
Milyen szolgáltatások iránt érdeklődtök elsősorban?

Hívás

+36-70/331-44-70

E-mail

zsofi@frenchwedding.hu

Miben segíthetek még?

Esküvőszervezés

Esküvőszervezés

Egy esküvő megtervezése első alkalommal akkor is éppen elég összetett feladat, ha minden vendég egy országból, egy kultúrkörből érkezik, ugyanazt a nyelvet beszéli és jól ismerjük a helyi adottságokat, szolgáltatókat. Ha azonban nemzetközi esküvőt tervezel, amelyre a vendégsereg akár tíz-húsz különböző nemzetiségből érkezik, ha külföldön éltek és csak néhányszor tudtok személyesen is ideutazni a szervezés miatt, akkor számos – nem kis kihívást tartogató - kérdés nagyon jogosan vetődhet fel Bennetek...
Tovább

Ceremóniamester

Ceremóniamester

Mussó Zsófi ceremóniamester, esküvő menedzser, műsorvezető, #franciaceremóniamester, esküvőmoderátor. A kifinomult, letisztult, elegáns esküvők szakértője, a Te egyedi, megismételhetetlen esküvői pillanataid megteremtője. Magyarország első francia nyelvű ceremóniamestere és máig az egyetlen olyan esküvői szolgáltató, aki esküvőszervezőként és szertartásvezetőként is tökéletes rálátással bír esküvődre francia és angol nyelven is.
Tovább

Francia Ceremóniamester

Francia Ceremóniamester

Magyarország első francia nyelvű ceremóniamestere, aki kifejezetten a francia-magyar, nemzetközi esküvők szakértője...
Tovább

Rólam

Mussó Zsófi vagyok, a French Wedding alapítója: francia nyelvű, nemzetközi esküvőkre specializálódott ceremóniamester, szertartásvezető, esküvőszervező. Feleség és két utánozhatatlan fiúgyermek édesanyja. Ezek a szerepeim tesznek hitelessé, amikor egy család születésének ünnepét képviselem.

Magyarország első francia nyelvű ceremóniamestereként mintegy 12 éve kezdtem munkásságomat a nemzetközi esküvők piacán, s azóta is az egyetlen francia nyelven dolgozó komplex esküvői szolgáltató vagyok, aki akár egy kézben képes tartani az esküvőszervező, ceremóniamester és szertartásvezető szerepköröket.
Budapesti székhelyemről Európa szerte vállalok megbízásokat.

french wedding logo
0
éves tapasztalat
0
boldog pár
1
12 féle nációból
1
országban lebonyolított esküvők
1
nemzetiségű különböző vendég

ORSI X FLO

Le Til Kúria

Dia X Mathieu - wedding highlights

Levendulás Rendezvényhelyszín (Inárcs)

ESZTER x ROMAIN - wedding film

Gödöllői Királyi Kastély

FAQ - Kérdések és válaszok

Gyakran Ismételt Kérdések

Bár a francia nyelvű és kultúrkörhöz kötődő esküvő a specialitásom, természetesen olyan esküvőket is vállalok, ahol más nemzetközi, vagy akár csak magyar vendégsereg gyűlik össze. Ilyen esetben általában azok a párok választanak engem, akiknek fontos a letisztult, kifinomult és elegáns stílus.

Természetesen részfeladatokkal is megbízhattok. Szertartásezetést önmagában csak főszezonon kívül, októbertől áprilisig szoktam vállalni, vagy last minute, a kimaradt dátumokra. Ceremóniamesteri feladattal azonban az év bármely szakában önállóan is megbízhattok és rajtatok áll, hogy a szervezésbe szeretnétek-e bevonni és ha igen, milyen mértékben.

Természetesen nagyon szívesen együttműködöm más kollégákkal is. Ha megtaláljuk a közös hangot, ez nem kizáró ok. Keressetek bátran!

Hivatalos házasságkötést csakis hivatali alkalmazásban álló anyakönyvvezető bonyolíthat Magyarországon, ezért én ebben nem tudok segíteni. Azonban az anyakönyvvezető által tartott polgári esküvői szertartást tolmácsolni tudom francia nyelvre.

Az egyházi szertartásokon, felekezettől függően, nem igazán szeretik a világi tolmács jelenlétét és nagyságrendekkel szebb is a szertartás, ha az azt celebráló lelkész/pap, két nyelven tudja tolmácsolni azt. Szerencsére a lelkészek/papok rugalmasan kiszállíthatnak különféle helyszínekre és sok felekezetnél rendelkezem nagyon jó kapcsolattal franciául beszélő celebránssal, szívesen segítek megtalálni a megfelelő személyt. Ha bármilyen oknál fogva nem találnánk jobb megoldást, akkor természetesen az is lehetséges, hogy tolmácsolom a ceremónia egyes részeit.

Természetesen igen. Minden formális és informális programelemet tolmácsolok. Sőt, azt kérem, hogy előre adjátok meg a kontaktomat a családtagoknak, tanúknak, barátoknak. Így ha bármilyen meglepetéssel készülnek, előre egyeztetni tudjuk azokat, be tudom kalkulálni a menetrendbe, számtokra azonban megmarad a meglepetés varázsa.

Először kérlek, töltsétek ki az ajánlatkérő űrlapot, hogy láthassam az igényeiteket. Mindenképpen szükséges lesz egy személyes (Budapesten) vagy online beszélgetésre, ahol komplexebb képet kaphatok rólatok. Ha ezután kölcsönösen az együttműködés mellett döntünk, akkor szerződéssel erősítjük meg a megállapodást. Ez tartalmazza a fizetési ütemezést is, mely a szolgáltatástípusoktól függ, de minden esetben tartalmaz egy 30-50% közötti értékű előleget, a utolsó részlet pedig az esküvő végén kerül rendezésre.

Igen, rendszeresen vállalok külföldi megbízásokat bármely szerepkörben. Dolgoztam már Franciaország számos pontján (Loire-menti kastély, Provence, Bretagne-ban az óceánparton) és egyéb országokban is (Svájcban, Németországban, Olaszországban). Ezen kívül bárhová szívesen utazom, ahol megálmodjátok Nagy Napotokat.

A legjobb minőségre, és a tökéletes Nagy Napotok maradéktalan megvalósítására törekszünk. Nem tudjuk elfogadni a középszerű szolgáltatást. Rengeteg ceremóniamester, esküvőszervező és szertartásvezető fókuszál arra, hogy olcsó legyen, amely borzalmas eredményeket szül. Mi nem tartozunk közéjük. A Nagy Napod egyszeri és megismételhetetlen, ne bízd kezdőkre, akik pár éve bontogatják a szárnyaikat. Hidd el, egy profi, aki több mint egy évtizedes tapasztalattal és kapcsolatokkal rendelkezik, összehasonlíthatatlanul több bosszúságot, stresszt és – nagyon sok esetben, jó szervezéssel – sokkal több pénzt is spórol neked, mint az a néhány százalék plusz, amivel többe kerül a szolgáltatása. Ha azonban csomagban gondolkozol és egy kézben bízol meg minket a ceremóniamesteri feladatokon kívül a szervezéssel és akár szertartásvezetéssel is, biztos lehetsz benne, hogy kedvezőbb árat érsz el, mintha egyenként választod meg ezeket a szolgáltatókat.

Feliratkozás!

Egyéb részletek