Évi és Pierre kastélyos esküvő a Loire völgyében

A légiutaskísérő Évi és pilóta Pierre egy nemzetközi légitársaságnál dolgoznak, ennek köszönhetően Dubajban élnek, és innen indulnak útnak a világ bármely pontjára, ahova éppen a beosztásuk kívánja. Egy alkalommal együtt dolgoztak egy szingapúri járaton. Évi többször járt már Szingapúrban, Pierre viszont először, így megkérdezte a lányt, megmutatná-e neki a kedvenc helyszíneit. Bár szakadt az eső, ez sem tántorította el őket, hogy órákon át sétáljanak és beszélgessenek. A szingapúri megismerkedést dubai randik követték, míg végül egy pár lettek.

Az esküvő egyik különlegessége az volt, hogy az általában megszokottal ellentétben nem a menyasszony, hanem a vőlegény tervezte meg az egész esküvő koncepcióját, az ő elképzelései alapján választották ki a helyszínt, ételeket, dekorációt.

"Ő egy igazi kastélyos esküvőt szeretett volna a Loire völgyében, elegáns vacsorával és francia ételekkel."

A francia fine dining koncepció mellé egy kis magyaros, tradicionális fogást is belecsempésztünk a menübe így megkérdeztük a szakácstól, vállalja-e egy Újházi tyúkhúsleves elkészítését. A franciáknál a leves fogalma nagyon eltér a magyartól, de szívesen vállalta, hogy elkészíti az ételt. A kóstoláson is bemutatta, és igazan hasonlóra sikerült megfőznie, mint Magyarországon.

Mivel Pierre családjában nagy jelentősége van a klasszikus zenének, és ő maga is játszott egy kamarazenekarban, a menükártyát, mint egy klasszikus zenei koncertet építettük fel. A fogásokat úgy mutattuk be, mintha egy koncert műsorfüzetet tartanának a kezükben:

  • Első fogásként a magyar nóta: Újházi tyúkhúsleves
  • Zöld moll szonáta volt a második fogás: Krémes zöldborsó, füstölt kacsaszeletekkel és kecskesajttal
  • Majd Andante – a főétel bárányborda következett.
  • Ezután az elmaradhatatlan sajttál mint Scherzo de fromage
  • Végül a Rondo final, ez esetben a desszert


Desszertként minden asztalra felszolgáltak egy francia süteményválogatást, tortaként pedig egy francia esküvői desszertet, a Croquembouche Pièce-montée-t választották, melyet a Franciaországban népszerű klasszikus champagne-torony kísért.

Az esküvő szervezését helyi szolgáltatók irányították, azonban az aznapi lebonyolítást, ceremóniamesteri és szertartásvezetői feladatokat Rám bízta a pár. Francia-magyar nyelvű szertartásukat a klasszikus elegancia jegyében építettük fel, de összetartozási rituáléként egy koktélceremóniával fűszereztük

Esküvőszervező:  Mission Mariage

Ceremóniamester, szertartásvezető: French Wedding by Mussó Zsófi

Helyszín: Château du Rivau

Catering: Fredeville Organisation

Zene: Popcorn Factory

Fotós: Weddings imagined by Sofia

Dekor: Woody Poppy

Menyasszonyi ruha: Daalarna

Feliratkozás!

Egyéb részletek