A szertartásvezetés divatja már nem tekinthető új keletűnek nálunk. Egyre többekben fogalmazódik meg az igény, hogy szeretteik jelenlétében az általuk választott helyen, a számukra szimpatikus személy vezetésével, a nekik tetsző szövegeket és stílust megválasztva mondják el házastársi esküjüket. Erre a szabadságra a hivatalos keretek között nincs lehetőség: az anyakönyvvezető személye kevéssé választható, a vele való egyeztetési lehetőség korlátozott, szövegét, stílusát előre nem ismerhetjük, időpontban igazodni kell a hivatali órákhoz és helyszínek tekintetében sem korlátlan a szabadság. A szertartásvezetőt azonban nem kötik a hivatali előírások. Szolgáltatóként a pár minden igényéhez igazodik.

A szertartásvezető által celebrált ceremónia jogilag nem minősül házasságkötésnek, ezért azt előzőleg az arra illetékes hivatalban, szűk körben szükséges lebonyolítani.

A szertartásvezetés előnyei tehát röviden:

– bármilyen helyszínen és időpontban lehetséges (az anyakönyvvezetők csak bizonyos helyszínekre és bizonyos időpontokban, idősávokban szállnak ki, s a kiszállás felára önmagában magasabb lehet mint a szertartásvezető megbízási díja)
– előzetes lehetőség a szertartásvezetővel való megismerkedésre, így meggyőződhetnek arról, hogy a ceremóniát egy a pár számára szimpatikus személy vezeti majd (az anyakönyvvezetőnél nincs lehetőség megválasztani a konkrét személyt a hivatali dolgozók közül)
– a pár választhatja meg a szertartás részeit, felépítését, stílusát
– egyénre szabott szertartásszöveg hangzik el, mely az adott pár életútjához igazodik, nekik szól
– akár a szertartás teljes szövegét előre megismerheti a pár
– igény esetén még a  szertartásvezető öltözékét, megjelenését is az esküvő arculatához igazíthatják


Szertartásvezetői feladatokat Magyarországon és külföldön egyaránt vállalok.

Lépj Velem kapcsolatba!